Den hastigt voksende verden af esports

Esports er populært. Det kan der efterhånden ikke være nogen tvivl om, på noget plan. Fra at have 10 globale turneringer i år 2000 står vi nu, med en industri der ventes at runde en omsætning på næsten 1,5 milliarder dollars i 2020. Så der er næppe et bedre tidspunkt at blive en del af det på.

Som med al andet sport er der der to ting der gør sig gældende, når man vil kaste sig ud i esports: du skal lægge tiden i det til at træne og øve dig, og du skal have udstyret i orden til at gøre det. Det første er mest op til dig selv. Flere professionelle spillere, nævner at de lægger både 6 og 10 timer i det om dagen. Mindre kan dog gøre det, så find ud af, hvad der passer ind i dit liv. Udstyret kan du dog få en hjælpende hånd til, blandt andet igennem os her på gadgetoversigt.dk.

Et af spørgsmålene du skal stille dig selv, er hvilken platform du vil spille på. Der er ingen tvivl om, at PC har det største marked, hvor især Counter Strike Global Offensive, League of Legends og Starcraft II har enorme fanbaser på verdensplan. Dette kan også ses på det voksende marked der er for at oddse på netop disse spil. Her kan man tydeligt se, at esports betting er direkte inspireret af betting på “almindelig” sport. Måske du er overbevist om, hvem der vinder en given turnering fra starten af. Det kan også være den enkelte kamp imellem spillere eller hold, som du har set dig lun på. Efterhånden som  disse opgør udvikler sig, er der rig mulighed for at liveoddse på specifikke begivenheder i dem. Uanset hvad din vinkel er, vil der være mulighed for at spille på det.

På konsollerne Playstation 4 og Xbox One er det oftest FIFA-serien og FPS-spil som Halo og Call of Duty. Overwatch strækker sig over både både PC og konsoller. Sidst men ikke mindst vokser markedet for esports på mobile platforme, med Clash Royale og King of Glory som de hurtigst voksende spil. Så uanset hvilket spil der tiltaler dig, så er der stor chance for, at der vil være turneinger du kan deltage i. Men du kan som med andet sport, også følge med fra sidelinien.

Hvis kompetetiv esports ikke er dit mål, kan du også være tilskuer til at starte med, eller måske kaste dig over at streame dine spil som mange gør. I dette tilfælde kræver det et ordenligt kamera, mikrofon og headset. Så kan du jo altid pifte det op med et ekstra gadget eller to. Så uanset om du vil spille for at deltage i konkurrencer og turneringer og se hvor langt du kan drive det, om du vil spille for at vise andre hvad du kan, så er der rigelig mulighed for det, og masser af udstyr, som kan hjælpe dig på vej. Det er mange måder at komme i gang.

gaming gadgets