Droner er og bliver en stor del fremtiden og indtil videre har vi kun set en brøkdel af de muligheder dronerne giver os. Droner har været en stor af militæret i mange år efterhånden og det er først nu at dronebølgen for alvor er noget ud til virksomheder og forbrugerne. Der vil derfor kommer en stor efterspørgsel på drone-piloter, da rigtig mange virksomheder ser mulighederne i at bruge droner til at løse deres problemer. Du kan tage en drone pilot uddannelse flere forskellige steder, hvor du får den nyeste viden omkring droner samtidig med at du får et uddannelsesbevis på dine færdigheder. Det vil gøre dig selv yderst attraktiv og du kommer langt foran i jobkøen, når det kommer til drone pilot relateret arbejde. Med en drone pilot uddannelse går du en stor fremtid i møde.

Drone Pilot Uddannelser I Danmark

Der er 3 store droneforhandlere i Danmark: Dronebutikken.dkDandrone.dk og droner.dk. Jeg fandt frem til at dandrone.dk og droner.dk begge tilbyder en drone pilot uddannelse. Begge uddannelser giver dig et drone pilot certifikat, som gør at du nemmere kan få dispensation fra Trafikstyrelsen i forbindelse med brug af droner i erhvervssammenhænge.

Drone Pilot Uddannelse Hos Dandrone.dk

Dandrone.dk har som sagt sin egen drone pilot uddannelse. Den er opddelt i 6 moduler, hvor 1 modul svarer til ½ dags undervisning. Uddannelsen foregår over 3 dage, og er baseret på holdundervisning, hvor der er 4-8 deltagere ad gangen. Det er med til at gøre undervisningen mere spændende og giver dig en unik mulighed for at udvide dit netværk indenfor drone-branchen.

Drone pilot uddannelsen hos dandrone.dk afholdes både i København og Århus. Det er lidt forskelligt hvornår kurset afholdes, og det kommer lidt an på hvor mange tilmeldte der er. Du kan finde undervisningsdagene på blivdronepilot.nu, og her kan du også få yderligere information om uddannelsen.

Drone Pilot Uddannelse

De 2 første moduler består af love og regler for flyvning med droner i Danmark og drone-udstyrets tekniske opbygning og funktioner. Det giver dig en masse viden om det grundlæggende indenfor droner, og gør dig klar til praktisk flyvetræning på dag 2. Dag 2 består som sagt af praktisk flyvetræning, som er opdelt i 2 moduler. Dag 3 består af sikkerhedsprocedurer i forbindelse med flyvning og risikoanalyse og prøve af teoretiske færdigheder, så du kan få et bevis på dine færdigheder. Her er der en mere specifik liste over de temaer, der er i drone pilot uddannelsen.

temaer i drone pilot uddannelse

Drone jobmuligheder

Der er rigtig mange jobmuligheder indenfor drone branchen, og jeg vil her prøve og hjælpe dig lidt på vej med en gennemgang af drone relateret jobs. Det vil give dig en masse inspiration, og du vil få et godt overblik af hvilke jobs der er i drone branchen. Hvis du har en drone, kan du faktisk allerede begynde at tjene penge nu, og det har jeg skrevet om i artiklen – Tjen penge online med en drone.

Start din egen drone virksomhed

En mulighed er at starte din egen drone virksomhed, og her er der rigtig mange muligheder. Det er et forholdsvis nyt marked, hvor der er store muligheder i fremtiden. Du kan fx sælge, reparere, programmere, bygge droner eller du kan give en eller anden form for service med droner. Det kan fx være fotografering, videooptagelse eller undervisning i droner.

I starten er det en god ide at finde ud af, hvor din største interesse ligger indenfor droner, som du så opbygger din virksomhed omkring i starten. Et eksempel på dette kan fx være at du har stor interesse i fotografering og flyvning med droner. Du specialisere dig så i fotografering og flyvning med droner, og det vil sige at du hele tiden arbejder på at blive bedre til at tage billeder og flyve med droner. Som tiden går bliver du bedre og bedre, og det gør at kan tjene flere penge på dine billeder. Når du så er blevet rigtig god til at tage billeder og flyve med en drone, kan du så udvide lidt mere, så du også begynder at lave videooptagelser. Når du så er blevet rigtig god til at lave videooptagelser kan du fx begynde i at undervise i at tage billeder og lave videooptagelser med droner. Det kan fx være at du starter et kursus eller laver en hjemmeside, hvor du deler ud af dine erfaringer. Når du er blevet rigtig dygtig til at undervise, kan du fx begynde at sælge, reparere, programmere, bygge droner osv. Det jeg prøver at fortælle er, at du hele tiden skal bygge lag på lag.

Drone ekspert hos brandvæsnet

Droner er et rigtig godt redskab til at give overblik af situationer, og det er noget som er guld værd hos brandvæsnet. Det giver nemlig brandvæsnet bedre mulighed for at se hvor stort skadesomfanget er, og hvor det er bedst at gribe ind. Hele planlægningsprocessen forbedres derfor markant og indsatsleder, vagtcenter og alarmcentral kan nemmere træffe svære beslutninger. Hvis du søger en dagligdag med massere af spænding er drone ekspert hos brandvæsnet et rigtig godt bud. Det er klart en fordel, hvis du er brandmand i forvejen. For at få sådan et job skal du spørge de forskellige brandstationer om de mangler en drone ekspert. Jeg ved i hvert fald at Københavns brandvæsen bruger droner i forbindelse med deres arbejde.

Både dandrone.dk og dronebutikken.dk sælger erhvervsdroner specifikt til brandvæsnet. Dandrone.dk har en beredskabsdrone med termisk kamera, som er en god løsning til en drone hos brandvæsnet. Dronebutikken.dk har en lidt billigere droneløsning til brandvæsnet.

Drone ekspert hos landmanden

Droner bliver også brugt rigtig meget hos landmanden, da det hjælper landmanden med at få et bedre overblik af sine afgrøder. Så kan landmanden se, hvor hans afgrøder vokser godt og hvor hans afgrøder vokser knap så godt. Det giver landmanden mulighed for at gøre marken/afgrøder bedre de steder hvor der ikke er så stor vækst. Det gør så at landmanden kan få en meget bedre høst i fremtiden. Hvis du vil være drone ekspert hos landmanden er det en god ting, hvis du har stor forstand på landbrug og er god til at analysere billeder. Så kan du nemme hjælpe og vejlede landmanden, så han ved hvad han skal arbejde hen imod. En DJI Phantom 2 basic er en god drone til landbrug. Den er billig, og så er den rigtig god til at tage billeder og optage video fra luften. Perfekt til markinspektion.

Jeg tror selv det er en ganske fornuftig branche at gå ind. Landbruget er stort i Danmark, og der er derfor mange potentielle kunder som kender hinanden. Hvis du gør et godt stykke arbejde for en landmand, er det tit at han kender nogle som kender nogle, der gerne vil have en drone ekspert til at se på deres landbrug. Du kan altid gå til udlandet, hvis du ikke kan finde kunder nok. I Kina, Indien, Brazilien, USA, Polen, Tyskland, Frankrig osv er landbruget enormt og det er her de helt store muligheder for en drone ekspert ligger.

Drone pilot hos militæret

Droner bliver brugt meget hos militæret, da de er rigtig gode til at overvåge og foretage bombninger uden at pilotens liv kommer i fare. Droner kan nemlig styres fra lang afstand og så er de billige i drift i forhold til jetfly. Hvis du er dygtig til at flyve med droner, og samtidig vil tjene nogle penge, er drone eksport hos militæret en mulighed. For at få sådan et job er det en stor fordel, hvis du har gennemført værnepligten, og har en drone pilot uddannelse. Disse 2 ting gør dig meget attraktiv i forhold andre som ikke har så meget relavant erfaring med droner. Hvis du er god til computerspil hjælper det også rigtig meget, da du kommer til at styre noget bag en computerskærm. DJI Inspire 1 er den mest kraftfulde drone på gadgetoversigt.dk, og er den er derfor det bedste bud på en militær drone. DJI Inspiare har en rækkevide på hele 2 km, og kan derfor lave opgaver på længere afstande.

Som drone pilot hos militæret kommer du til at stå for styring af militærets droner. Det vil typisk foregå bag massere af computerskærme, hvor du styrer militærets droner med nogle kontrollere. Udover styring af dronen er der også meget kommunikation i et drone pilot job. Som drone pilot har du jo hele overblikket af situationen på jorden, som du så fortæller videre til andre piloter, soldater osv, så de kan gøre deres arbejde. Så der er meget ping pong frem og tilbage i et drone pilot job hos militæret. Som drone pilot behøves du ikke at være samme sted, hvor krigen finder sted. Du kan i princippet sidde på den anden side af jorden og så styre dronen.

Drone ekspert til vindmølleinspektion

Vi har rigtig mange vindmøller herhjemme i Danmark, som hele tiden skal vedligeholdes og repareres. Droner er et rigtig godt værktøj til at inspicere vindmøller, da den kan styres hvor hen det ønskes. Du kan derfor nemt inspicere landvindmøller og havvindmøller på kort tid. Du slipper dermed for at skulle op at kravle selv, og du sparer derfor en masse tid. Så slipper du for at opsætte sikkerhedsudstyr osv, da du i stedet kan stå på jorden eller skib og inspicere vindmøller med en drone. Hvis du har arbejdet med vindmøller før, er det klart en fordel, da du ved hvad man så skal kigge efter. Det gør hele processen meget hurtigere. Et godt at starte i at finde job som drone ekspert til vindmølleinspektion er tage kontakt til vindmølle firmaer. Det kunne fx være Vestas eller Siemens Wind Power. Disse to firmaer har vindmøller rundt omkring i hele verden, så du skal være forberedt på en masse rejsetid. Jeg har fundet en kort video, hvor en vindmølle inspiceres af en drone. Det er typisk sådan arbejde noget jobbet kommer til at indeholde.

Drone ekspert til Film og Tv

En anden god drone jobmulighed er at blive drone ekspert til film og tv. Der er nemlig rigtig filmproducere og tv stationer, som bruger droner til at optage deres film, serier, live-udsendelser osv. Det er fordi droner, gør det muligt at optage på en helt anderledes måde og billig måde. Droner bliver fx brugt rigtig meget i naturdokumentarer, da droner er gode til at give et godt overblik af et stort område. Derudover er droner nemmere at slæbe rundt på fremfor et stort filmkamera. Hvis du vil arbejde med film og tv, er det bare med sende en masse ansøgninger til de forskellige filmproducere, tv stationer osv. Hvis du har erfaring med at lave/optage film og har et godt drone kamera, er det en stor fordel. Du kan også lave din egne film med en drone, som du så ligger op på youtube. Du kan også hjælpe store firmaer med at lave reklame videoer, hvor du fx bruger din drone til at optage.

Hvis du vil godt i gang som drone ekspert i denne branche, kan du kigge på følgende droneløsninger hos dronebutikken.dk. Den første løsning er en drone til medieproduktion og events. Den anden løsning er en drone til byggeri og ejendom.

Byg videre på din drone pilot uddannelse

Som du kan se, er der rigtig mange veje, som du kan gå inden for drone branchen. Jeg vil her prøve og hjælpe dig lidt videre, hvis du fx går hen og tager drone pilot uddannelse, og du vil bygge videre på det, som du har lært. Der er lidt forskellige veje du kan gå. Inden vi kigger nærmere på de forskellige veje, som du kan gå videre med, vil jeg lige give dig et godt råd med på vejen. Læs alle de bøger som du kan komme i nærheden af, som handler om droner på den ene eller anden måde. Brug youtube og hvad der nu ellers er. Hvis du gør det en 30 min – 1 times tid hver dag over en længere period, er det helt vildt så meget, som du kan lære dig selv. Det er i hvert fald vejen frem i den moderne verden. Ressourcerne er der i form at internettet, og det handler bare om at være åben for det.

Få et drone job

En af vejene er at prøve at få et drone relateret job, hvor du så får lov til at arbejde med droner i dagligdagen. Sådan et job giver dig god mulighed for at få en masse praktisk erfaring, og så kommer du helt sikkert i kontakt med andre personer som arbejder med droner på den ene eller den anden måde. Her kan du så lære en masse af disse personer, da de sikkert ved en helt masse om droner.

Tag en uddannelse med relation til droner

En anden mulighed er at tage en universitetsuddannelse, hvor du så kan gå i dybden med en uddannelse, som relaterer til emnet droner. Her er der lidt forskellige veje du kan gå.

Datamatiker eller Datalog

Hvis du godt kan lide at arbejde med computere, og at du synes den tekniske del ved droner er meget spændende, så er en uddannelse som datamatiker eller datalog et godt bud. På disse to uddannelser lærer du at programmere, som du så kan bruge til at programmere droner og software, så de kan gøre alle mulige forskellige ting. Datamatiker uddannelsen er meget praktisk anlagt. Det vil sige at du får lov til at programmere en masse, og der er ikke så meget teori, som der fx er på en datalog uddannelse. Datalog uddannelsen er meget teoretisk anlagt, og det vil sige, at du lærer en masse i teorien, som du så kan bruge til at forske og udvikle nye ting. Begge uddannelser er rigtig gode på hver sin måde, men det er ikke noget jeg gå så meget mere i dybden med.

Elektronik

Droner bruger strøm, når de flyver rundt oppe i luften, og her kan en uddannelse med fokus på strøm være en god hjælp. Her er der mange veje du kan gå. Du kan læse til elektriker, og her det også muligt mange steder at tage en elektriker og en gymnasial uddannelse på samme tid. Når du kommer lidt længere kan du læse til elektronikingeniør på univisitetet. Her er der mange forskellige linjer med fokus på strøm, så det er noget, som du lige selv kan kigge nærmere på. Hvis jeg selv skulle vælge, ville det helt klart være en uddannelse, hvor elektronik og computer bliver kombineret. Så lærer du en masse om elektronik, og får erfaringer med programmering osv. Så er du en meget stærk kandidat til et drone relateret arbejde.

Bygge droner

Der skal hele tiden bygges og udvikles nye droner, og det kræver også dygtige folk. Her er en uddannelse som maskinmester et solidt valg. Uddannelsen er meget bred, og den klæder dig utrolig godt på, så du arbejde med maskiner på den ene og den anden måde. Det er en rigtig god viden at have, hvis du gerne vil bygge og udvikle droner.

Drone firmaer

Droner er som sagt en kæmpe industri, som er under stort udvikling, og der bliver derfor puttet rigtig mange penge i branchen af store internationale virksomheder.

Amazon og Droner

Amazon er en af de helt store spillere, som arbejder på at gøre det lovligt at levere pakker med droner. Der er rigtig meget lobbyarbejde, som Amazon smider penge efter, men de gør også meget i udvikling af droner. Amazon har en enorm handelsplatform, hvor du mere eller mindre kan købe alt, som så kan leveres til stort set alle steder i verden. Her kunne det jo være smart med droner, som leverer disse pakker hurtigt. Du skal huske på dronerne kan flyve, og så undgår de alt biltrafikken, og på den måde kan Amazon leverer pakker på rekordtid. Forestil dig at bestille en pakke på Amazon, og 1 time senere er pakken leveret til din hoveddør med en drone. Amazon leverer også madvarer, så det er et kæmpe potentiale, som er i drone levering. Jeg spår Amazon til at blive den en af de største spillere på drone markedet i fremtiden, og her vil der komme mange drone relaterede drone job. Deres droner kommer højst sandsynligt til at køre automatisk på et stort it-system, men det er alle mulige job i forbindelse med dette. Der skal laves software, elektronik, bygges droner osv.

Amazon er ikke så stort i Danmark endnu, men det kommer lige så stille med tiden. Amazon er kæmpe stort i USA, og her er der rigtig mange jobs. Hvis du skal arbejde hos Amazon, bliver du nok nød til at gå internationalt lige pt. Der er ikke rigtig nogle Amazon jobs i Danmark, men hvis du går ud over landet grænser er der rigtig mange jobs. I takt med Amazon får flere markedsandele i Danmark, skal der nok komme nogle jobs til landet. Du skal huske på, at Amazon er enormt, og de har sindsygt meget kapital i ryggen. Derfor kommer de også til at fylde mere og mere i Danmark, da de nemt kan udkonkurrere andre danske firmaer. Amazon har et genialt system, og det jeg mener med genialt system, har du sikkert set på før. McDonalds er et godt eksempel på dette. Deres restauranter er spredt ud over hele verden, og de kan styres af en 16 årig. De laver burgere på rekordtid, som smager præcis, som vi kender det værd gang. Amazon kan jo levere bøger ud til hele verden, og deres lager styres mere eller mindre automatisk ved hjælp af robotter og computere. Kort sagt Amazon skal du holde øje med, hvis du søger et drone job.

Artikel – Fra spilnørd til dronepilot

Jeg faldt over en spændende artikel fra tv2, som hedder “Fra spilnørd til dronepilot: Har været med til at dræbe 1600 med sit joystick”. Artiklen giver dig et kort indblik i livet som drone pilot hos det amerikanske forsvar. Artiklen følger computernørden Brandon Bryant, som blev ansat allerede som 21 årig som drone pilot i det amerikanske forsvar. Her han styret droner bag en computerskærm i Nevada i USA, hvor han har været med til at dræbe 1600 med sit joystick. Der er også en kort video i artiklen, som jeg helt klart synes du bør se. Den giver i hvert fald et godt billede af hvordan det er at arbejde som drone pilot i militæret.

Har du en rigtig pilot gemt i maven?

Har du nogensinde tænkt over om du har en rigtig pilot gemt i maven? Der er jo også mulighed for at tage en rigtig pilot uddannelse, hvor du lærer at flyve et rigtig fly. For at uddanne dig til pilot kan du en almindelig pilot uddannelse. Den koster 600.000-750.000 kr og så tager pilot uddannelsen 2-4 år. Du kan blive pilot i flyvevåbnet, og det er en uddannelse som tager 3-4 år, hvor der efterfølgende er en bindingsperiode på 12 år i militæret. Så kan du fx komme til at flyve jagerfly, helikopter eller transportfly. Mange af de ting du lærer igennem en pilot uddannelse giver dig en høj faglighed indenfor flyvning, som også relaterer sig meget til drone flyvning. Så er det helt klart noget ud bør kigge nærmere, hvis du går rigtig meget op i flyvning.